Burgemeester gaat undercover


Burgemeester gaat undercover is een bijzonder leerervaringsprogramma voor de burgemeester. De opzet is simpel: De burgemeester van de 'gastgemeente'  ontvangt deelnemende collega-burgemeesters voor een ontbijtbespreking in zijn werkkamer. Daarna gaan de deelnemers individueel naar een organisatie op het brede terrein van zorg en veiligheid. Dat gebeurt ‘Undercover’. De medewerkers, cliënten, gasten, etc. zijn niet op de hoogte van de achtergrond als burgemeester.

Tijdens de Undercoverdag kunnen de deelnemende burgemeesters vrij ervaren hoe het werkveld van de organisatie en de mensen eromheen eruitziet. En natuurlijk neem je waar wat organisatiekracht is en waar belemmeringen liggen. Aan het einde van de intensieve dag haalt de groep de belevenissen van de burgemeesters op in een debriefing.

Na een aantal weken volgt een gezamenlijke bespreking van de deelnemende burgemeesters met vertegenwoordigers van de organisaties waar zij te gast zijn geweest. Daar bespreken ze de ervaringen en vertellen de organisaties over hun ontwikkeling.

Editie 2017 in Utrecht
In 2017 vond het Undercoverprogramma in Utrecht plaats. Zo'n 10 burgemeesters van grote(re) gemeenten namen deel aan de dag. Hier vindt u een impressie van wat het programma heeft opgeleverd.

 

 

U bent hier

<div></div>