App & Podcasts

Het NGB heeft een eigen app en maakt ook podcasts. Deze kunt u hier terugvinden samen met door anderen gemaakte podcasts die over burgemeesters gaan.

BurgemeestersApp

Podcasts door NGB

Podcasts over burgemeesters

 •   Podcast 'Op zoek naar de Barnevelder' door burgemeester Jacco van der Tak
  Aflevering 1: Op zoek naar de Barnevelder

  Wat is typisch Barnevelds? En bestaat er zoiets als de echte Barnevelder? In aflevering 1 begint de burgemeester zijn zoektocht bij het Pluimveemuseum. Hoogleraar en Barnevelder Henk Kievit legt uit wat volgens hem typisch Barnevelds is. Vervolgens belandt de burgemeester bij het agrarisch bedrijf van de familie Blom in De Glind. Tenslotte eindigt hij bij Brechtje van den Beuken van Bosch Beton.

 •   Podcast Verandergasten - Wobine Buijs, Burgemeester Oss
 •   Podcast Radio1 - Crisiscommunicatie door burgemeesters | 2019

  In de Radio1 Podcast "De Dag" komt Wouter Jong, adviseur crisisbeheersing van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, aan het woord over de communicatieve kanten van het ambt tijdens crises. 

 •   Podcast De Binnenkamer - De steen (door de ruit) van Sybrand Buma | 2021

  De eerste burgemeester in De Binnenkamer; Sybrand Buma. Nu de man met de scepter in Leeuwarden, daarvoor Haags politicus. Hoe is het nu met deze geboren bestuurder? Mist hij Den Haag? Wat speelt er in Leeuwarden? En hoe is het om een steen door je ruit te krijgen? Sybrand Buma laat Harmen en Laurens uitgebreid rondkijken in zijn Binnenkamer, terwijl op het aanrecht de melkschuimer overstroomt (dec 2021).  

 •   Podcast BNR - Een jaar burgemeester | 2021

  Veel mensen dromen ervan om hun leven om te gooien. Sjörs Fröhlich verruilde z'n baan als BNR-hoofdredacteur voor die van burgemeester. Zonder ervaring. Kees Dorresteijn volgt hem in zijn eerste jaar om te horen hoe hij omgaat met alle nieuwe uitdagingen.  

 •   YouTube - de Burgemeester | 2023

  Er is tegenwoordig een voelbare afstand tussen de burger en de politiek. Voor burgemeesters is het drukker dan ooit, terwijl inwoners dit niet altijd kunnen zien. Het is tijd om het roer om te slaan. Ferry Floor laat inwoners een kijkje in de keuken nemen bij diverse burgemeesters in Nederland. Dit doen wij door op bezoek te gaan bij burgemeesters op hun gemeentehuis. Zij spreken over hun werkzaamheden en ambities en laten diverse kantoren en raadzalen zien. Daarnaast gaan wij de straat op, op zoek naar inwoners met een verhaal en een mening. Dit alles is te zien in de nieuwe online YouTube serie 'De Burgemeester'.

  Dit betreft een particulier initiatief. Het NGB heeft geen bemoeienis met de inhoud