Persoonlijk leiderschap met paarden - Baarn

 

Een bijzondere ervaring! In deze unieke leiderschapstraining ontdekken de deelnemers met behulp van paarden wat hun natuurlijke leiderschapsstijl is en hoe zij verschillende leiderschapstechnieken kunnen inzetten in verschillende situaties.

Er wordt gewerkt in kleine groepen voor een actieve betrokkenheid, intervisie en voldoende onderlinge uitwisseling van ervaringen. De trainers werken met wetenschappelijk onderbouwde coachtechnieken, waaronder de gedrag veranderende methodiek van de Motiverende Gespreksvoering. Zij gebruiken tijdens het uitvoeren van de leiderschapsscan met de paarden, de groepsdynamische theorie en leiderschapstypen op basis van de methode van de Leadership Discovery (geïnspireerd op de Rose van Leary).

Resultaat

De meerwaarde van het werken met paarden is dat mensen uit hun ‘comfortzone’ worden gehaald, wat ruimte geeft voor (zelf)reflectie en zelfbewustzijn. Met een juiste balans van diepgang en humor, gaat het erom dat de deelnemers op een veilige manier een nieuwe ervaring op doen door te letten op de reflexen die de paarden teruggeven als zij proactief handelen. Mensen gaan er scherper en specifieker door communiceren en leren veel over zichzelf in het tijdsbeslag van maar één dag. Ervaring met paarden is niet vereist; u gaat niet op het paard zitten, maar werkt uitsluitend vanaf de grond.