Conflictmanagement met NLP

 

Met nieuwe technieken conflicten de baas. Als burgemeester krijgt u vroeg of laat te maken met conflictsituaties in uw gemeente.

Of het nu gaat om een uithuiszetting die leidt tot toestanden in de buurt, oplopende maatschappelijke spanning vanwege Corona of een geschil met een voetbalclub die geen subsidie meer ontvangt. Als burgemeester speelt u hierbij vaak een rol. In deze situaties komt het aan op uw persoonlijke
stuurmanskunst en uw communicatievaardigheden. In deze training leert u met behulp van NLP-technieken effectief en constructief te communiceren bij spanning en conflicten.

Inhoud

Deze training is gericht op conflictsituaties en probleemoplossing met behulp van NLP-technieken. U gaat aan de slag met het stellen van en communiceren over persoonlijke grenzen. De structuur van emoties en hoe u uw emoties in conflictsituaties kunt veranderen, komen aan de orde. Naast kennisoverdracht werkt u onder leiding van een gecertificeerd NLP-trainer aan persoonsgerichte oefeningen. Uw eigen praktijksituatie vormt de basis voor de oefeningen in de training. U oefent verschillende technieken die u direct kunt toepassen in uw eigen praktijk. Het programma vergt een actieve inbreng en instelling van de deelnemende burgemeesters.

Resultaat

  • U heeft zich een aantal NLP-technieken eigen gemaakt;
  • U weet deze in te zetten om effectief en constructief te communiceren bij spanning en conflicten.
Deze opleiding is door het NMI erkend en biedt u de mogelijkheid om P.E. punten te vergaren voor uw registratie als mediator.