Bestuur
Het NGB bestuur bestaat uit acht bestuursleden. Bij de samenstelling van het bestuur is rekening gehouden met regionale spreiding, politieke achtergrond, diversiteit en gemeentegrootte.
De leden van het bestuur zijn onbezoldigd.
Er zijn geen artikelen in uw winkelwagen.
Het NGB bestuur bestaat uit acht bestuursleden. Bij de samenstelling van het bestuur is rekening gehouden met regionale spreiding, politieke achtergrond, diversiteit en gemeentegrootte.
De leden van het bestuur zijn onbezoldigd.
Liesbeth Spies (CDA) is sinds 2014 burgemeester Alphen aan den Rijn en sinds maart 2017 voorzitter van het NGB. Eerder was zij waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Liesbeth is een politica met een veelzijdige bestuurlijke loopbaan. Na bij onderzoeksbureaus en de provincie werkzaam te zijn geweest, werd zij in 2002 Tweede Kamerlid. In 2007-2010 was zij vicefractievoorzitter en na de verkiezingen van 2010 waarnemend partijvoorzitter. Zij werd na de Statenverkiezingen van 2011 provinciebestuurder. In december van dat jaar volgde zij de heer Donner in het kabinet-Rutte I op als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Spies studeerde rechten en economie aan de Universiteit Leiden
Marianne Schuurmans (VVD) is sinds juli 2019 burgemeester van Haarlemmermeer en per 1 oktober 2020 secretaris in het NGB-bestuur. Van 2010 tot 2013 was ze burgemeester van de gemeente Millingen aan de Rijn. Van 2013 tot 2019 was Marianne burgemeester in de gemeente Lingewaard. Vanaf 2014 (vice)-voorzitter van de Stadsregio Arnhem Nijmegen totdat deze in 2017 ophield te bestaan. Marianne was eerder raadslid en wethouder in Beuningen en van 2007 tot 2011 lid van Provinciale Staten van Gelderland. Marianne studeerde o.a. HBO-Jeugdwelzijn aan de Hannie Schaft Hogeschool Groningen en later Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.
Gert-Jan Kats (partijonafhankelijk) is sinds 10 januari 2019 burgemeester van de gemeente Veenendaal en sinds 2016 penningmeester van het NGB. Gert-Jan heeft ruime ervaring als burgmeester. Hij was vanaf 2010 burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas. Daarvoor was hij zes jaar burgemeester van Liesveld. Gert-Jan begon zijn werkzame leven in de financiële wereld. Hij was toen private banker bij ING en daarnaast raadslid namens ChristenUnie/SGP in Zeist.
Erik van Merrienboer (PvdA) is sinds mei 2021 burgemeester van Terneuzen. Erik heeft ruime ervaring in het lokale en provinciale bestuur. Eerder was hij wethouder in Eindhoven en gedeputeerde van Noord-Brabant. Verder bekleedde hij onder meer directiefuncties bij diezelfde gemeente en provincie en werkte hij eerder bij de Sociaal-Economische Raad.
Erik studeerde politicologie in Nijmegen met als specialisaties: sociaal-economisch beleid en lokaal bestuur.
Ellen van Selm (D66) is sinds 22 september 2022 burgemeester van de gemeente Purmerend. Daarvoor was zij circa 8 jaar burgemeester van de gemeente Opsterland. Sinds 2019 is zij bestuurslid NGB met de portefeuille Communicatie. Zij startte haar loopbaan als organisatieadviseur in binnen- en buitenland. In de jaren negentig was zij directeur van Democratisch Steunpunt in Rotterdam, het huidige Lokaal Rotterdam dat als slogan voert: "Politiek ver weg? Welnee". Later werkte zij als zelfstandig organisatieadviseur, onder andere met het initiatief Buurtvoorlichters. Ellen van Selm is haar politieke carrière gestart als raadslid voor GroenLinks. Later is zij lid geworden van D66. Ellen was 6 jaar voorzitter van de P10, het samenwerkingsverband van de grootste plattelandsgemeenten. Ellen van Selm studeerde rurale sociologie in Wageningen.
Sebastiaan van ’t Erve (GroenLinks) is sinds januari 2014 burgemeester van Lochem en sinds 2019 bestuurslid van het NGB met de portefeuille Openbare orde en Veiligheid. Voor zijn burgemeesterschap in Lochem was hij wethouder en raadslid in Amersfoort. Tijdens zijn raadslidmaatschap werkte hij o.a. op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als beleidsmedewerker Natuurbeleid. Van 't Erve studeerde biologie, landbouwkunde en bestuurskunde aan de Wageningen Universiteit.
Roger de Groot (CDA), is sinds juni 2021 burgemeester van Noordoostpolder en sinds 2018 bestuurslid van het NGB met de portefeuille lokaal bestuur. Eerder was Roger burgemeester van het Drentse De Wolden. Vanaf maart 2006 zat hij in de gemeenteraad van Raalte voor hij in december 2007 wethouder van Raalte werd. De Groot volgde een opleiding weg- en waterbouw aan de MTS in Den Haag en werkte daarna 19 jaar bij Grontmij als onder andere projectleider. Intussen volgde hij o.a. de HBO-opleidingen milieukunde en management voor het middenkader.
Joerie Minses (partijonafhankelijk/lokale partij) is sinds begin 2022 burgemeester van Heumen, daarvoor was hij van 2014-2022 burgemeester van Alphen-Chaam en sinds 2017 bestuurslid NGB met de portefeuille Professionalisering. In 2002 werd hij voor de lokale partij Ronduit Open raadslid in de toenmalige gemeente Heythuysen. Vanaf 2007 was hij voor diezelfde partij raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Leudal. Daarnaast was hij werkzaam in diverse functies bij de gemeente Maasbree en de gemeente Landgraaf. In 2010 werd hij wethouder in de gemeente Leudal. Joerie studeerde Nederlands Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht en is afgestudeerd in de richting Staats- en Bestuursrecht. Hij is het jongste NGB-bestuurslid dat het NGB tot nu toe heeft gekend.