Interviewbundel OM: Daar kan ik geen mededeling over doen

Roy Johannink en Wouter Jong hebben in opdracht van het Parket-Generaal van het Openbaar Ministerie een interviewbundel geschreven. In de bundel komen diverse Officieren van Justitie aan het woord, die spreken over hun eigen crisiservaringen.

De afgelopen jaren was het OM betrokken bij de aanpak van uiteenlopende crises, van het ongeval in de Amercentrale tot de dreiging tegen de Nijmeegse Vierdaagse en van de gijzeling in Helden tot de inval in het Laakkwartier. Om lessen te kunnen trekken uit deze betrokkenheid is nu een tiental OM’ers geïnterviewd over hun ervaring met een crisis die zij van dichtbij hebben meegemaakt.

Deze interviews zijn gebundeld in de publicatie “Daar kan ik geen mededeling over doen”. De bundel belicht niet alleen de rol van het OM bij typische OM-crises zoals gijzelingen en dreigende aanslagen, maar verhaalt ook over de rol van het parket bij verstoringen  van de openbare orde en veiligheid, zoals tijdens rampen of rellen.

De bundel "Daar kan ik geen mededeling over doen" is hier als PDF te downloaden.

In een interview in Burgemeestersblad staat Procureur-Generaal Han Moraal stil bij de relatie tussen OM en bestuur. Lees hier het interview met Han Moraal

In april 2010 gaf het NGB een presentatie over de raakvlakken tussen OM en burgemeester. Klik verder om de presentatie Waar Openbaar Ministerie en burgemeester elkaar treffen te downloaden.

Verder lezen?
Andere interviewbundels zijn onder meer:

U bent hier

<div></div>