Peter Snijders nieuwe burgemeester Zwolle

afbeelding van Snijders

De gemeenteraad van Zwolle heeft gisteravond de heer Peter Snijders voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zwolle. De heer Snijders is momenteel burgemeester van de gemeente Hardenberg.

Met Peter Snijders (53 jaar, VVD) wordt gekozen voor een ervaren burgemeester. Peter Snijders was eerder wethouder in Coevorden en burgemeester in De Wolden.

Daarnaast is belangrijk dat Peter Snijders een groot netwerk heeft in de regio, omdat hij straks ook het boegbeeld van Regio Zwolle zal zijn. De gemeenteraad verwacht dat hij niet alleen op een verbindende manier burgemeester van en voor alle Zwollenaren zal worden, maar ook een bijdrage kan leveren aan de profilering van Zwolle en de regio op landelijk niveau.

De voordracht wordt nu aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De gemeenteraad gaat er vanuit dat Peter Snijders eind september 2019 als nieuwe burgemeester van Zwolle aan de slag zal kunnen.

U bent hier

<div></div>