Desirée Schmalsläger naar gemeente Leudal

afbeelding van schmalsläger

De gemeenteraad van Leudal heeft vanavond besloten om mevrouw D.H. (Désirée) Schmalschläger uit Schimmert op de eerste plaats van de aanbeveling te zetten voor benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Leudal. De gemeenteraad hoopt dat de Kroon die benoeming kan laten ingaan per 1 september 2019.

Op 31 augustus 2019 verloopt de tweede ambtstermijn van de huidige burgemeester van de gemeente, de heer Arno Verhoeven MPM. De heer Verhoeven had te kennen gegeven geen derde ambtstermijn te ambiëren, hij gaat met pensioen.

Mevrouw Schmalschläger (54) is sinds 8 april 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo in de provincie Noord-Brabant. Daarvoor was zij, vanaf juni 2013, burgemeester van de gemeente Nuth totdat die gemeente per 1 januari 2019 werd opgeheven vanwege een gemeentelijke herindeling, waarbij de gemeente Beekdaelen ontstond. In een nog verder verleden (2010-2013) is mevrouw Schmalschläger wethouder geweest in de Noord-Hollandse gemeente Heiloo voor D66/GroenLinks en Heiloo 2000+ en in de Utrechtse gemeente De Bilt (2002-2010) fractievoorzitter van de gecombineerde fractie GroenLinks/PvdA.
 

U bent hier

<div></div>