Doret Tigchelaar nieuwe burgemeester van Wierden

afbeelding van tigchelaar

De gemeenteraad van Wierden heeft dinsdagavond 23 april 2019 mevrouw D.J. Tigchelaar - van Oene (58 jaar, WD) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden. Mevrouw Tigchelaar is in de periode 2014-2018 wethouder in de gemeente Hattem geweest en is momenteel mede-eigenaar van een organisatiebureau.

Doret Tigchelaar heeft zich doen kennen als een warme, innemende maar ook krachtige persoonlijkheid. Ze heeft daarbij een open en hartelijke houding. De gemeente Wierden is gewend aan een burgemeester die echt het boegbeeld is, een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Doret Tigchelaar zal daaraan voldoen. Ook heeft ze een goed netwerk waarbij de verwachting gerechtvaardigd lijkt dat ze in staat zal zijn de gemeente Wierden "op de kaart" te zetten.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Doret Tigchelaar per 17 juni 2019 als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden zal kunnen aantreden.

U bent hier

<div></div>