Raad Rozendaal wil Ester Weststeijn als nieuwe burgemeester

afbeelding van weststeijn

Drs. Ester Weststeijn-Vermaat is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Rozendaal. Dar heeft de gmeenteraad op dinsdagavond 30 oktober 2018 besloten.

De 41-jarige Ester Weststeijn woont in Delft en is sinds september 2014 concerncontroller bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Bij dezelfde gemeente was ze daaraan voorafgaand twee jaar senior bestuursadviseur communicatie. Zij werkte voorheen als senior adviseur bij de gemeente Dordrecht, bij een onderzoeksbureau en bij het ministerie van BZK. Zij studeerde Bedrijfscommunicatie en studeerde cum laude af in Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is geen lid van een politieke partij.

Mevrouw Weststeijn is getrouwd en moeder van twee kinderen van 3 en 0 jaar. Haar middelbare schooltijd heeft zij doorgebracht op het Rhedens Lyceum ( nu “Het Rhedens”) te Rozendaal. Corine ter Brugge gaf aan zeer enthousiast te zijn over deze kandidaat: “De vertrouwenscommissie was aangenaam verrast door de kwaliteiten en de opstelling van mevrouw Weststeijn. Zij heeft veel ervaring met organisatieveranderingen, hetgeen de komende jaren belangrijk is voor de gemeente Rozendaal. Rozendaal 2.0 wil een moderne gemeente zijn, met een jonge en levendige inbreng. Mevrouw Weststeijn brengt dit mee.”

De aanbeveling wordt verzonden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wanneer de minister de aanbeveling volgt wordt de installatie van de nieuwe burgemeester verwacht op 14 februari 2019. Mevrouw Weststeijn volgt de heer J.H.Klein Molekamp op als burgemeester van Rozendaal.  Deze neemt op 31 januari 2019 afscheid vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd.

U bent hier

<div></div>