Peter den Oudsten waarnemer fusiegemeente Groningen

afbeelding van p.d.oudsten@enschede.nl

Dinsdag 10 juli stemde de Eerste Kamer met 49 stemmen voor en 25 stemmen tegen in met het wetsontwerp tot samenvoeging van Groningen, Haren en Ten Boer. Daarmee is de nieuwe gemeente Groningen per 1 januari 2019 een feit. Gisteren werd ook bekend dat Peter den Oudsten waarnemend burgemeester zal zijn van de nieuwe gemeente Groningen.

Het besluit van de Eerste Kamer maakt een eind aan een lange periode van onzekerheid over de toekomst van de drie gemeenten. Nu dit een gezamenlijke toekomst blijkt, staan de komende maanden in het teken van het samen vormgeven aan een goede start van de nieuwe gemeente Groningen. Het is dus tijd om samen vooruit te kijken.

Volgens de drie huidige (waarnemend) burgemeesters zou de politiek zo decentraal mogelijk en dicht op de samenleving moeten worden georganiseerd na
1 januari. De korte voorbereidingstijd mag niet ten koste gaan van de dienstverlening. Er wordt dan ook hard gewerkt om de overgang naar de nieuwe gemeente Groningen voor alle betrokkenen zo goed mogelijk te laten verlopen.

U bent hier

<div></div>