Froukje de Jonge waarnemend burgemeester Stadskanaal

afbeelding van jongestadskanaal

Froukje de Jonge (CDA) is door commissaris van de Koning René Paas benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Dit is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters en een vertegenwoordiging van het college van B en W. De benoeming gaat in per 1 september. Froukje de Jonge volgt Baukje Galama op, die eerder dit jaar haar ontslag heeft ingediend als burgemeester van de gemeente Stadskanaal.

Staat van dienst
De nieuwe waarnemend burgemeester Froukje de Jonge, 52 jaar, is fractievoorzitter van het CDA in de raad van Almere. De afgelopen vier jaar was zij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Almere met in haar portefeuille o.a. participatie, vluchtelingenopvang, werk en Inkomen, huiselijk geweld en Veilig Thuis, organisatie en personeelszaken en publiekszaken. Almere is de 7e stad van Nederland. Daarvoor was zij 13 jaar werkzaam in het Flevoziekenhuis. Daar bekleedde zij diverse functies, waaronder als dienstdirecteur concernstaf en als secretaris van de Raad van Bestuur. Zij was naast haar studie rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen, werkzaam op het landelijk partijbureau van het CDA. Froukje de Jonge woont in Almere, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Ik vind het een eer om waarnemend burgemeester te worden van Stadskanaal

Froukje de Jonge: “ Wat een eer om voor alle inwoners van Stadskanaal waarnemend burgemeester te mogen zijn. Mijn eerste kennismaking met de gemeente en de steun vanuit de raad geven mij vertrouwen dat we tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen. Ik verheug me er enorm op de dorpen, de regio, maar vooral de inwoners en het bestuur van Stadskanaal zo snel mogelijk beter te leren kennen.”

De gemeenteraad het college en organisatie heten Froukje de Jonge welkom in Stadskanaal en hopen snel uitgebreid kennis met haar te maken. De raad en het college wensen haar veel geluk en succes in haar periode in Stadskanaal.

U bent hier

<div></div>