Carol van Eert voorgedragen burgemeester Rheden

afbeelding van carolvaneert

De gemeenteraad van de gemeente Rheden heeft dinsdag 7 november 2017 besloten over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de gemeenteraad ligt wordt dat de heer Carol F. van Eert.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie omschrijft de heer Van Eert als: ‘Een ervaren bestuurder met visie, die midden in de samenleving wil staan en aanspreekbaar is voor iedereen. Hij heeft een open, luisterende en verbindende houding en kan hiermee de rol van boegbeeld en gezicht van de gemeente Rheden goed vervullen. Daarnaast heeft hij een groot netwerk in onze regio en zien we in hem een burgemeester die de gemeente Rheden op een goede wijze in de regio kan positioneren.’

De gemeenteraad denkt dat de heer Van Eert op zijn eigen authentieke manier een positieve impuls kan geven aan de ontwikkeling van de gemeente Rheden in de toekomst. Hij past uitstekend in het profiel dat wij hebben vastgesteld en zijn achtergrond en ervaring geeft de gemeenteraad het vertrouwen dat hij goed zal passen in onze mooie gemeente.

Over Carol van Eert

De heer Carol van Eert is 55 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen en woont in Beuningen. Sinds 2012 is hij burgemeester van de gemeente Beuningen. Eerder vervulde hij onder meer de functie van secretaris-directeur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Hij is lid van de PvdA.
Eerste reactie van Carol van Eert op de aanbeveling: ‘Het is voor mij een grote eer dat de gemeenteraad van Rheden vandaag heeft besloten dat ik hun volgende burgemeester zal zijn. In vervolg op het burgemeesterschap van de gemeente Beuningen, verheug ik me op deze nieuwe uitdaging. Ik ken de gemeente Rheden al een klein beetje en heb er veel zin in om met het gemeentebestuur, de inwoners, bedrijven en instellingen aan de slag te gaan. Het nieuwe jaar 2018 zal voor mij en mijn vrouw een nieuwe fase in ons leven inluiden, waar we ongelooflijk veel zin in hebben’

U bent hier

<div></div>