Vincent van Neerbos voorgedragen voor West Maas en Waal

afbeelding van neerbos

De gemeenteraad van West Maas en Waal heeft dinsdagavond 31 oktober 2017 de heer V.M. (Vincent) van Neerbos (36 jaar, PvdA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente West Maas en Waal.

Vincent van Neerbos was wethouder in Neder-Betuwe van 2010 tot eind 2016 en daarvoor acht jaar raadslid in diezelfde gemeente. Hij is momenteel werkzaam als procesmanager voor de GGD Gelderland-Zuid en het Radboud Universitair Medisch Centrum. Samen met zijn partner Wiesje wil hij graag op korte termijn naar West Maas en Waal verhuizen en hij ziet er enorm naar uit om de inwoners te leren kennen en aan de slag te gaan.

De gemeenteraad van West Maas en Waal zocht samen met de inwoners, verenigingen en ondernemers naar een burgemeester die betrokken is, de dorpen kan verbinden en toegankelijk en makkelijk benaderbaar is.
De vertrouwenscommissie heeft met Vincent van Neerbos een burgemeester gevonden die dat met zich mee brengt. En met trots en lef de gemeente West Maas en Waal op de kaart kan zetten.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de raadsleden Marieke van den Boom-Witzel (FD Maasdorpen), Willeke van Ooijen-van der Steen (SP), Ans Mol-van de Camp (FD Wamel), Hans Gerrits (FD Boven-Leeuwen), Arjen Voorhorst (VVD), Merijn Broeders (Sociaal Maas en Waal), Frans van Gelder (CDA) en als adviseurs wethouder Bert van Swam en gemeentesecretaris Perry Arissen, heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de op 22 juni 2017 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Vincent van Neerbos per 8 december 2017 als nieuwe burgemeester van West Maas en Waal zal kunnen aantreden.

U bent hier

<div></div>