John Joosten nieuwe burgemeester van Dinkelland

afbeelding van jjoosten

Tijdens een speciale raadsvergadering dinsdagavond 31 oktober heeft de gemeenteraad van Dinkelland een besluit genomen over de aanbeveling van een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt John Joosten de nieuwe burgemeester van Dinkelland.

John Joosten is afkomstig uit Rheezerveen (Hardenberg) en is 58 jaar. Hij is geboren in Heerlen als zoon van een mijnwerker. Joosten heeft een omvangrijke staat van dienst als manager en als consultant in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Hij heeft diverse leidinggevende en adviserende functies vervuld in het bedrijfsleven, in het bijzonder in de sector communicatietechnologie. John Joosten is in het openbaar bestuur actief als fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij is lid van de VVD.  

De procedure
25 personen hebben bij de Commissaris van de Koning hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Dinkelland. Al deze sollicitanten zijn besproken. Een eerste selectie van kandidaten is door de Commissaris van de Koning gemaakt en overgenomen door de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de voorzitters van de zes raadsfracties in de gemeenteraad, heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten. Hierin werd de commissie ondersteund door de griffier en haar adviseurs wethouder Ilse Duursma en de gemeentesecretaris. John Joosten is unaniem gekozen uit in totaal 25 kandidaten. Anita ten Dam, voorzitter van de vertrouwenscommissie, geeft namens de commissie aan erg tevreden te zijn met de keuze die is gemaakt: “In de profielschets die wij hebben opgesteld zijn accenten gelegd op bepaalde kenmerken en kwaliteiten die wij belangrijk vinden voor de gemeente Dinkelland. Ook de punten uit de enquête die gehouden is onder de bevolking heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. We zijn dan ook blij dat de nieuwe burgemeester in hoge mate aan onze profielschets en aan de wensen van onze inwoners voldoet.  Als gemeenteraad kijken wij dan ook met vertrouwen uit naar de samenwerking met John Joosten.”

Benoeming naar verwachting in januari 2018
De burgemeestersvacature is ontstaan in april 2016 door het vertrek van Roel Cazemier. In de tussentijd heeft Ineke Bakker de burgemeestersfunctie waargenomen. Met het besluit om John Joosten aan te bevelen als nieuwe burgemeester, heeft de gemeenteraad van Dinkelland de zoektocht naar een nieuwe burgemeester succesvol afgerond. De aanbeveling voor de nieuwe burgemeester wordt verzonden naar de minister van Binnenlandse Zaken, die vervolgens het benoemingsbesluit voorbereidt. Joosten zal in januari 2018 geïnstalleerd worden als nieuwe burgemeester. 

U bent hier

<div></div>