Hanne van Aart burgemeester Loon op Zand

afbeelding van aart

De gemeenteraad van Loon op Zand heeft een unanieme aanbeveling vastgesteld voor de te benoemen nieuwe burgemeester van de gemeente. Het gaat om mevrouw Hanne van Aart (32), nu werkzaam als wethouder (VVD) in de gemeente Heusden. Na haar installatie zou Loon op Zand de jongste burgemeester van Nederland hebben.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie die zich boog over haar aanbeveling, Frank van Wel, licht de keuze voor Van Aart toe: “Met haar enthousiasme en betrokkenheid legt ze gemakkelijk verbinding op verschillende niveaus. Haar ambitie is groot en ze is in staat anderen daar op een goede manier in mee te nemen. Bovendien is ze door haar eerdere functie goed bekend in de regio. We vertrouwen erop dat we met haar een goede burgemeester krijgen, die ons zal leiden en begeleiden bij belangrijke uitdagingen zoals Samen Loont en Veerkrachtig Bestuur.”

Begin september kreeg de commissie in totaal 40 brieven van geïnteresseerden in de burgemeesterspositie gepresenteerd, waarvan twee kandidaten zich op dat moment reeds hadden teruggetrokken. In overleg met de commissaris van de Koning is besloten om tien kandidaten uit te nodigen op gesprek. Uiteindelijk zijn twee kandidaten overgebleven. De voorkeurskandidaat is vervolgens unaniem op nummer één van de aanbeveling geplaatst. Samen met het advies van de commissaris van de Koning gaat de naam van de voorkeurskandidaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de regel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente. Voornemen is om de nieuwe burgemeester eind november in Loon op Zand te installeren.

U bent hier

<div></div>