Raad Someren beveelt Dilia Blok aan

afbeelding van diliablok

De gemeenteraad van Someren heeft donderdagavond 28 september 2017 mevrouw Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Someren. Mevrouw Blok is momenteel wethouder in de gemeente Krimpenerwaard namens een lokale partij, Gemeente Belang Krimpenerwaard.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft mevrouw Blok als een krachtige, innemende persoonlijkheid. Zij ‘staat’ er. Haar houding is open en hartelijk. Someren is gewend aan een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Mevrouw Blok zet die traditie voort. Ook zij draagt o.a. het verenigingsleven een warm hart toe en ziet er naar uit om snel kennis te maken met de inwoners van Someren. 
Minstens zo belangrijk is dat mevrouw Blok zich een uitstekend bestuurder heeft betoond, met een goed netwerk. Zij deinst niet terug voor lastige gesprekken en zoekt actief draagvlak om de stappen te zetten die nodig zijn. 

Dilia Blok is 51 jaar, ongehuwd en was voor haar bestuurlijke carrière werkzaam als teamleider bij het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en bij het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Bij laatstgenoemde werkgever bekleedde zij de functie van Unithoofd. Daarnaast was zij geruime tijd reservist bij de Rijkspolitie. 

Met de voordracht van mevrouw Blok  door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. 

Het streven is om de nieuwe burgemeester op 4 december 2017 te installeren.

U bent hier

<div></div>