Randstad voorlopig geen provincie

Er komt de komende jaren geen Randstadprovincie. Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft dit dinsdagochtend in het Radio 1 journaal gezegd. Het kabinet denkt niet dat de bestuurlijke en verkeersproblemen in de Randstad worden opgelost door van het gebied een aparte provincie te maken.

Het kabinet legt daarmee het advies van de commissie-Kok naast zich neer. De commissie adviseerde begin dit jaar om zo snel mogelijk de Randstad – nu nog gelegen in drie provincies – om te vormen tot een provincie. Dit zou de bestuurlijke drukte terugbrengen en de concurrentiepositie ten opzichte van andere Europese grootstedelijke regio’s versterken.

Volgens Eurlings, coördinerend minister voor de Randstad, kost een dergelijke operatie veel tijd en energie die beter kan worden gestoken in het vinden van concrete oplossingen voor de problemen. ‘We kiezen voor een praktische insteek’, aldus Eurlings. De minister laat overigens de mogelijkheid open dat op langere termijn alsnog tot instelling van een nieuwe provincie wordt besloten.

Bron - www.binnenlandsbestuur.nl

U bent hier

<div></div>