Piet Zoon waarnemend burgemeester Veenendaal

afbeelding van pzoon

In verband met het vertrek van burgemeester Wouter Kolff per 13 september, heeft de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad in Veenendaal, besloten de heer P.A. (Piet) Zoon, per 21 september a.s. te benoemen tot waarnemend burgemeester.

De beëdiging van de heer Zoon (VVD) zal de dag ervóór plaatsvinden, op woensdag 20 september om 10.00 uur, in het Huis voor de Provincie Utrecht. Hij zal het ambt van burgemeester in Veenendaal tot de benoeming van een nieuwe burgemeester waarnemen. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester start na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Als eerste reactie op zijn benoeming als waarnemend burgemeester van Veenendaal zegt de heer Zoon: “Het is voor mij eervol om de komende periode als waarnemer te fungeren in de gemeente Veenendaal. Van burgemeester Wouter Kolff heb ik inmiddels goede verhalen gehoord over de inwoners van Veenendaal. Hij noemt hen ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik begeef mij graag tussen en onder de mensen, waarbij zichtbaar, hoorbaar en betrokken voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Ik zie er naar uit de samenleving van Veenendaal beter te leren kennen.”

“Uiteraard maak ik de komende weken eerst het werk in mijn huidige gemeente goed af, daarna ga ik me met al mijn energie richten op Veenendaal. Ik zal me verdiepen in de onderwerpen die leven in de samenleving en hoop zo snel mogelijk veel mensen te spreken om mezelf een nog beter beeld te vormen van Veenendaal.”

Piet Zoon (1949) is nu nog waarnemend burgemeester van Reimerswaal en was daarvóór onder andere burgemeester in Raalte en Hattem en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

U bent hier

<div></div>