Raad Vlieland beveelt Tineke Schokker aan als kroonbenoemde burgemeester

afbeelding van schokker

In een besloten raadsvergadering besloot de gemeenteraad van Vlieland Tineke Schokker aan te bevelen als kroonbenoemde burgemeester. 

Op 20 april 2017 stelde de gemeenteraad de profielschets voor een kroonbenoemde burgemeester vast. De raad verzocht mevrouw Schokker-Strampel in die profielschets al nadrukkelijk te solliciteren.

De vertrouwenscommissie kreeg opdracht een aanbeveling voor te bereiden. Die commissie voerde gesprekken met de door de Commissaris van de Koning geselecteerde kandidaten uit de twaalf sollicitanten. De commissie bracht vanavond in een besloten raadsvergadering verslag uit van haar bevindingen. Daarna besloot de raad over de aanbeveling.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties volgt in zijn voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit. Die treedt waarschijnlijk in de herfst aan.

Tineke Schokker is sinds april 2015 al waarnemend burgemeester op Vlieland. Van 2007 tot 2015 was zij gedeputeerde van de provincie Fryslân.

U bent hier

<div></div>