Mikkers beoogd burgemeester van 's-Hertogenbosch

afbeelding van mikkers

De gemeenteraad van 's-Hertogenbosch heeft tijdens de raadsvergadering van 10 juli 2017 drs. J.M.L.N. (Jack) Mikkers aanbevolen als nieuwe burgemeester van 's-Hertogenbosch.

De heer Mikkers is vanaf 2007 tot op heden burgemeester van Veldhoven. Daarvoor was hij burgemeester van Maasdriel (2003-2007) en wethouder in Heeze-Leende (1999-2003). De heer Mikkers is lid van de VVD. Hij is geboren in Heeze, getrouwd en woont in Veldhoven. Over het raadsbesluit om hem aan te bevelen voor benoeming, zegt hij: “Ik ben erg trots op de gemeente 's-Hertogenbosch. Wanneer ik benoemd word, zal ik er voor zorgen dat de stad ook trots is op zijn burgemeester."

De gemeenteraad omschrijft de heer Mikkers als een sterke bestuurder met lef, die vasthoudend is en van zich laat horen. Hij past uitstekend in het frisse en vooruitstrevende profiel, dat de gemeenteraad heeft vastgesteld. Hij heeft een uitstekend netwerk en weet de verbindingen zowel binnen als buiten de gemeente goed te leggen. Jack Mikkers is een verbinder die betrokken is bij de stad, inwoners en ondernemers. Hij gaat gemakkelijk met mensen om en begeeft zich veel onder de inwoners en in de wijken. De heer Mikkers weet tegenstellingen te verkleinen in plaats van te vergroten. Hij heeft een open en ontspannen persoonlijkheid, met humor en vooral een frisse, vooruitstrevende blik.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Mike van der Geld: “De heer Mikkers heeft een krachtige, verbindende persoonlijkheid. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om zowel een stevige burgemeester als een betrokken burgervader te zijn. Zijn frisse en toekomstgerichte blik maakt hem de burgemeester die onze gemeente nu nodig heeft.”

Naar verwachting kan de heer Mikkers per 11 oktober beginnen als nieuwe burgemeester. Dan is de installatie voorzien tijdens een bijzondere raadsvergadering.

U bent hier

<div></div>