Zaanstad wil Jan Hamming als burgemeester

afbeelding van janhamming

De gemeenteraad van Zaanstad heeft op maandag 10 juli 2017 Jan Hamming voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zaanstad. Hij is daarmee de beoogd opvolger van burgemeester Geke Faber die in november vorig jaar na negen jaar afscheid nam van Zaanstad. Op dit moment heeft Zaanstad een waarnemend burgemeester, Ruud Vreeman.

De heer Hamming (geboren in Vlissingen, 50 jaar, gehuwd, lid van de PvdA, econoom) is sinds 2012 burgemeester van Heusden. Daarvoor was hij vanaf 1994 raadslid en vervolgens wethouder in Tilburg.

De vertrouwenscommissie is de afgelopen maanden bezig geweest met de werving van een nieuwe burgemeester op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. Er hebben 33 kandidaten op de vacature gereageerd. In een besloten raadsvergadering op 10 juli heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar bevindingen. Tijdens de vergadering heeft de raad het besluit genomen dat Jan Hamming als eerste kandidaat wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zaanstad.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De raad hoopt dat de nieuwe burgemeester op 27 of 28 september 2017 kan worden geïnstalleerd.

U bent hier

<div></div>