José van Egmond voorgedragen in Reimerswaal

afbeelding van Egmond

De gemeenteraad van Reimerswaal heeft maandagavond 10 juli in buitengewone raadsvergadering bekendgemaakt mevrouw drs. J.S. (José) van Egmond voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Reimerswaal. Mevrouw Van Egmond is op dit moment wethouder in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Zij volgt Piet Zoon op, die sinds 1 mei 2016 waarnemend burgemeester is.

De gemeenteraad heeft vastgesteld dat mevrouw Van Egmond een ervaren en krachtig bestuurder is, die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak. De gemeenteraad herkent in haar de burgemeester, die de profielschets beschrijft als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente. Daarnaast is de raad ervan overtuigd dat zij als burgemeester de diversiteit in Reimerswaal recht zal doen en een verbinder kan zijn tussen de gemeenschappen onderling en tussen inwoners, bedrijfsleven en openbaar bestuur.

Mevrouw Van Egmond is op dit moment wethouder in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Mevrouw Van Egmond (48) is lid van het CDA  en was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (+/- 50.000 inwoners). Sinds 2010 is zij wethouder in het college van burgemeester en wethouders van diezelfde gemeente. Zij is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Pijnacker.

Mevrouw Van Egmond is vanuit een onderwijskundige achtergrond via de lokale politiek wethouder geworden in de sterk ontwikkelende gemeente Pijnacker-Nootdorp. In het college beheert zij de portefeuilles onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang, grondbedrijf en economie & glastuinbouw. Daarnaast is zij loco-burgemeester. Tot haar wethouderschap was zij Adviseur Onderwijs en Zingeving bij de Vereniging van schoolbesturen Verus in Voorburg. Eerder was zij docente Frans bij meerdere onderwijsinstellingen; een vakgebied dat aansluit bij haar opleiding, Franse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden.

Vooralsnog is de installatie van mevrouw Van Egmond als burgemeester voorzien voor donderdag 21 september 2017.

U bent hier

<div></div>