Gerolf Bouwmeester voorgedragen als burgemeester van Leusden

afbeelding van bouwmeester

De gemeenteraad van Leusden heeft een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als het aan de raad ligt, wordt Gerolf Bouwmeester begin september 2017 benoemd als burgemeester van Leusden. Met de voordracht volgt de gemeenteraad het advies dat de vertrouwenscommissie unaniem heeft opgesteld.

De commissie heeft de heer Bouwmeester in de gesprekken leren kennen als een krachtige, moderne bestuurder. We herkennen in Bouwmeester iemand die bouwt aan een goed verhaal over Leusden, die dit ook actief zal uitdragen. De commissie ziet in Bouwmeester een persoon die de samenleving kan meenemen. Hij is betrokken bij inwoners en maatschappelijke partners. De commissie ziet hem als aanjager van de Samenleving Voorop. Hij zal met plezier de schoolklas binnenstappen.

Leusden en de heer Bouwmeester hebben al eerder kennis gemaakt met elkaar: in 2010 was hij voor enkele maanden interim-raadsgriffier. De heer Bouwmeester beschouwt het als grote eer om te zijn voorgedragen als burgemeester en kijkt er zeer naar uit om "deel uit te mogen maken van de trotse en betrokken gemeenschap die Leusden is."

Achtergrondinformatie

De heer Gerolf J. Bouwmeester (45 jaar) is geboren in Zwolle en lid van D66. Na behalen van zijn bachelor Geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is hij werkzaam geweest binnen en voor het openbaar bestuur. Hij bekleedt momenteel de functie van voorzitter algemeen en dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam.

Met de voordracht van Gerolf Bouwmeester door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Leusden nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Het streven is om de installatie van Gerolf Bouwmeester als burgemeester van Leusden en de be√ędiging door de commissaris van de Koning te laten plaatsvinden in een buitengewone raadsvergadering begin september 2017.¬†

De heer Bouwmeester heeft een vriendin met 2 kinderen en woont in Amsterdam.

U bent hier

<div></div>