Ommen krijgt Bas verkerk als waarnemend burgemeester

afbeelding van verkerk

Bas Verkerk (58) wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van Ommen. Hij begint hier op donderdag 18 mei als opvolger van Mark Boumans, die zoals bekend burgmeester wordt van Doetinchem. Bas Verkerk is op maandag 8 mei benoemd door de Commissaris van de Koning Overijssel, mw. drs. Ank Bijleveld-Schouten.

Verkerk (VVD) is een ervaren bestuurder. Zo was hij burgemeester van Delft, waarnemend burgemeester van De Bilt, wethouder en raadslid in Den Haag. Hij is geboren in Hoonhorst (gemeente Dalfsen) en volgde het voortgezet onderwijs (Atheneum A) aan het Thomas a Kempis Lyceum in Zwolle. Daarna studeerde hij aan de Rijksuniversiteit in Groningen: Nederlands Recht (mr) en Vrije studierichting, recht en planologie (drs).

Bas Verkerk is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij heeft ruim 20 jaar een recreatiewoning in de gemeente Ommen en verblijft hier regelmatig. Bas Verkerk voelt zich als geboren en getogen Sallander thuis in onze regio en is bijzonder gemotiveerd om hier als waarnemend burgemeester in Ommen aan de slag te gaan. Hoe lang zijn periode duurt hangt af van het moment waarop de definitieve, kroonbenoemde burgemeester in Ommen begint. De voorbereidende procedure hiervoor is in gang gezet.

Op 13 juni stelt de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Daarna wordt de vacature burgemeester Ommen opengesteld voor een aantal weken. Na gesprekken met sollicitanten zal de raad waarschijnlijk eind komend najaar de voordracht doen aan de minister van BZK.  Naar verwachting kan de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in januari 2018 beginnen in de gemeente Ommen.

U bent hier

<div></div>