Raad Borsele beveelt Gerben Dijksterhuis aan

afbeelding van Dijksterhuis

De gemeenteraad van Borsele heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. De raad draagt Gerben Dijksterhuis voor als eerste burger van Borsele. Hij volgt Jaap Gelok op.

De vertrouwenscommissie ziet in de heer Dijksterhuis een geschikte kandidaat die uitstekend past in de profielschets. De gemeenteraad heeft de voordracht van de vertrouwenscommissie overgenomen.

Persoonlijke informatie
Gerben Dijksterhuis (12 september 1974) woont in Zeewolde en is wethouder in die gemeente namens de ChristenUnie. Sinds 2014 vertegenwoordigt hij ook het CDA in het college van B&W. De heer Dijksterhuis is lid van de ChristenUnie.

Als maatschappelijk betrokken inwoner werd Dijksterhuis al op jonge leeftijd politiek actief. Van 2002 tot 2010 was hij lid van de gemeenteraad van Zeewolde. Vanaf 2006 was hij fractievoorzitter. In 2010 is hij wethouder geworden met o.a. de portefeuilles Openbare Ruimte, Duurzaamheid, Economische zaken en Recreatie. Tevens is hij ook voorzitter van de Coöperatie Gastvrije Randmeren en lid van de commissie Milieu, Energie, Mobiliteit van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Voor zijn wethouderschap had hij diverse commerciële functies eerst in de Foodsector in Amsterdam en Zwolle, en later voor de Amfors Groep (sociale werkvoorziening) te Amersfoort.

Dijksterhuis is getrouwd met Arieke van den Brink en heeft drie kinderen; een dochter van 16, en twee zoons van 14 en 9 jaar. Zijn hobby’s zijn voetbal, lezen en concertbezoek. Hij is lid van de Nederlands Gereformeerde kerk. Hij is van plan om zo snel mogelijk met zijn gezin in de gemeente te komen wonen.

Dijksterhuis is enthousiast: “Ik heb Borsele in deze korte tijd leren kennen als een veelzijdige en ambitieuze gemeente met een duidelijke visie op de toekomst. Ik wil daar graag, samen met de gemeenteraad en het college, de schouders onderzetten en zie er naar uit om uitgebreid kennis te gaan maken met inwoners, ondernemers en organisaties.”

Verdere proces
De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij zal vervolgens een voordracht doen aan het kabinet. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Gestreefd wordt dat de heer Dijksterhuis op 15 juni 2017 als nieuwe burgemeester van Borsele wordt geïnstalleerd.

U bent hier

<div></div>