Gemeenteraad Midden-Drenthe beveelt Bert Swart aan

De gemeenteraad van Midden-Drenthe heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt de heer Bert Swart in juli de nieuwe burgemeester van Midden-Drenthe.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft de heer Swart als een bijzonder vakkundig bestuurder met een gezonde dosis humor. De heer Muskee, voorzitter van de vertrouwenscommissie over de heer Swart: ‘Hij is open en aimabel en weet daardoor mensen aan zich te binden. Zijn rustige uitstraling koppelt hij aan een natuurlijk gezag.  Hij is een teamplayer, waarbij hij de raad in de juiste positie weet te zetten. Deze kwaliteiten maken hem tot een buitengewoon geschikte burgemeester voor Midden-Drenthe.’

Politieke loopbaan
De heer Swart is 60 jaar en woont in Zuidhorn. Hij begon zijn politieke loopbaas als wethouder voor het CDA in de gemeente Winsum. Sinds 2004 is hij burgemeester, eerst van Schiermonnikoog en nu van Zuidhorn.

Installatie
De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. De minister besluit of hij de voordracht omzet in een voorstel tot benoeming. Dit legt hij vervolgens voor aan de Koning. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Het streven is om Bert Swart op 3 juli te installeren als nieuwe burgemeester van Midden-Drenthe.

U bent hier

<div></div>