10/09 Crises en minicrises 2012

Vanmiddag werd het eerste exemplaar van de bundel "Crises en minicrises 2012" door lector crisisbeheersing Menno van Duin overhandigd aan Bernt Schneiders, voorzitter van het NGB. In de bundel worden de crises van het afgelopen jaar geanalyseerd. De bundel is geschreven door tal van professionals uit het veld van crisisbeheersing en rampenbestrijding, onder redactie van Menno van Duin, Vina Wijkhuijs en Wouter Jong.

In Trouw nam Bernt Schneiders een voorschot op de crises uit 2012: "Als je alle crises de revue laat passeren, valt ook op hoe we in Nederland in de reflex van protocollen en regeltjes schieten. Alsof daarmee elke volgende crisis weer is afgedekt. Ik denk dat het bijdraagt aan het gevoel dat er in Nederland altijd iemand moet zijn die op een crisis moet worden afgerekend. Als je dat afzet tegen de manier waarop bijvoorbeeld de collega-burgemeester van het Belgische Lommel is omgegaan met het busongeluk met de schoolkinderen, lijkt dat veel natuurlijker. In België staan niet de afrekencultuur en de regeltjes centraal, maar de getroffenen. Daar kunnen we in Nederland nog wel van leren."

Lees hier het volledige artikel in Trouw.

De publicatie wordt toegestuurd aan alle burgemeesters. Exemplaren zijn voor derden te bestellen via Boom Lemma Uitgevers en te downloaden als PDF.

10 september 2013
NGB/Wouter Jong

naar vorige weblog over Bestuurlijke aandachtspunten bij crises

Kennis delen via twitter | crisisbeheersing | crisiscommunicatie | burgemeesters

 

 

U bent hier

<div></div>