28/08 Bestuurlijke aandachtspunten bij crises

NGB Handreiking bestuurlijk handelen bij crises - Nederlands Genootschap van BurgemeestersHet Nederlands Genootschap van Burgemeesters heeft het afgelopen jaar vele burgemeesters bijgestaan bij crises. Met anderen is gesproken over hun crisiservaringen. De lessen die daarbij zijn opgedaan zijn opgenomen in een handreiking waarvan inmiddels de derde herziene druk is verschenen.

Deze handreiking ‘Bestuurlijke aandachtspunten bij crisesis door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters gemaakt en richt zich op de burgemeester (en de loco-burgemeester) en zijn of haar aandachtsgebieden tijdens crises. Van het crisismanagement in het beleidsteam en binnen het gemeentehuis, tot de rol van burgervader en boegbeeld richting lokale samenleving en media.

Bestellen handreiking
U kunt gedrukte exemplaren van de handreiking bestellen à € 10,00 (incl. verzendkosten). Vul daartoe het bestelformulier in.

Downloaden handreiking
Desgewenst kunt u de volledige handreiking ook hier (als pdf-document) downloaden.

Hieronder staan verschillende lessen gerangschikt naar de verschillende fases van een crisis, waarbij de lessen ook zijn toegelicht met quotes van ervaringsdeskundigen die in de eerdere interviewbundels van het NGB aan het woord kwamen:

Verder lezen?
Klik door voor meer interviews, evaluaties en andere achtergronden over de rol van een burgemeester bij crises in het onderdeel Crisisbeheersing van de NGB-website.

28 augustus 2013
NGB/Wouter Jong

naar vorige weblog over De loco aan zet

Kennis delen via twitter | crisisbeheersing | crisiscommunicatie | burgemeesters

 

 

U bent hier

<div></div>