Dirk van der Borg voorbedagen als burgemeester van Molenwaard

afbeelding van vanderborg

 

De heer D.R. (Dirk) van der Borg (57) wordt door de gemeenteraad van Molenwaard aanbevolen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Molenwaard.

De gemeenteraad besloot dit op dinsdag 18 juni 2013 tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering.

De heer Van der Borg is sinds januari 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard. Daarvoor is hij ruim zes jaar burgemeester geweest van de voormalige gemeente Graafstroom. De heer Van der Borg is lid van het CDA. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

De gemeenteraad omschrijft de heer Van der Borg als een weloverwogen, rustig en authentiek bestuurder. Hij is een stressbestendige en evenwichtige persoonlijkheid. De heer Van der Borg heeft het vermogen om visie te organiseren en sturing te geven. De gemeenteraad herkent in hem een echte burgervader die een verbindende kracht binnen de gemeenschap van de gemeente Molenwaard en in de regio tot stand kan brengen.

Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester in Molenwaard bijna afgerond. De burgemeestersvacature voor Molenwaard ontstond op 1 januari 2013 door de samenvoeging van de gemeenten Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Graafstroom tot de gemeente Molenwaard. Voor de vacature hadden 20 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Verwacht wordt dat de heer Van der Borg op 4 september a.s. tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd.

 

U bent hier

<div></div>