Marum wil als Henk Kosmeijer als nieuwe burgemeester

afbeelding van kosmeijer

De gemeenteraad van Marum heeft samen met inwoners gezocht naar een nieuwe burgemeester. De raad heeft hierover vergaderd en draagt de heer Henk Kosmeijer (PvdA) uit Paterswolde voor als “eerste burger” van deze mooie gemeente.

De heer Kosmeijer is geboren op 11 juli 1960 te Groningen waar hij later zijn lesbevoegdheid sociaalagogisch onderwijs behaalde aan de Rijksuniversiteit. Kosmeijer is sinds 1998 wethouder voor de PvdA van de Drentse gemeente Tynaarlo. Daarvoor was hij al wethouder in herindelinggemeente Eelde. Rond 1985 was Kosmeijer ombudsman voor de PvdA maar later verruilde hij deze functie voor sociaal juridisch maatschappelijk werk, en daarna manager, in de verslavingszorg.

De gemeenteraad verwacht in Kosmeijer de burgervader te hebben gevonden waar de inwoners de gemeenteraad om hebben gevraagd in september 2012. Volgens de gemeenteraad voldoet de heer Kosmeijer aan de opgestelde profielschets en hij heeft ook de ervaring en kennis om samen met burgers en de politiek de komende tijden van verandering met vertrouwen tegemoet te treden.

 

U bent hier

<div></div>