Raad Veenendaal wil Wouter Kolff als nieuwe burgemeester

afbeelding van kolff

De heer mr. A.W. (Wouter) Kolff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Veenendaal. De gemeenteraad heeft dat vanavond unaniem besloten. De raad volgt hiermee het voorstel van de vertrouwenscommissie. De heer Kolff volgt de heer mr. T. Elzenga op, die per 1 november 2012 eervol ontslag is verleend vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

De heer Kolff (Rotterdam, 28 november 1976) woont in Utrecht en is loco-burgemeester en wethouder in Nieuwegein. Hij is als wethouder verantwoordelijk voor onder andere Financiƫn en Economische Zaken. De heer Kolff is lid van de VVD.

Op de vacature voor burgemeester van Veenendaal hebben 17 kandidaten gereageerd. De gemeenteraad van Veenendaal omschrijft de heer Kolff als een boegbeeld voor de gemeente die goed past in de profielschets. Hij is gedreven, samenbindend, vernieuwend en sterk gericht op het leggen van netwerken.

De heer Kolff heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd in Utrecht en heeft na zijn studie als kandidaat-notaris en Estate Planner gewerkt voor verschillende kantoren. Sinds mei 2010 is hij wethouder in Nieuwegein.

De heer Kolff wordt voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als nieuwe burgemeester van Veenendaal. Naar verwachting volgt benoeming per 1 november 2012.

Veenendaal
De gemeente Veenendaal ligt in het centrum van Nederland, aan de A12 tussen Utrecht en Arnhem. Veenendaal wordt gekenmerkt als jonge leefstad met een rijke historie van wol en sigaren. Een stad met een ondernemend en sociaal karakter, die zich klaarmaakt om beste binnenstad 2013 te worden en zich profileert als ICT-stad binnen de eonomische topregio FoodValley.

U bent hier

<div></div>