17/04 Terugblik hoogwater Groningen

Afgelopen zaterdag stond een artikel van Bas van Sluis in het Dagblad van het Noorden, waarin werd teruggeblikt op de hoogwatersituatie in Groningen. Aan de hand van 23 interviews met betrokkenen is de besluitvorming in het Regionaal Beleidsteam gereconstrueerd.

De reconstructie zoals het DvhN die schetst is in evaluaties doorgaans niet terug te vinden. Daar is de hoofdrol weggelegd voor de notulen van het beleidsteam en de besluitenlijstjes die van het ene naar het andere team worden doorgestuurd. Dit artikel geeft een inzicht in de manier waarop een dergelijk team in de praktijk werkt. Met momenten van verwarring en ongeloof, tot strak geleide vergaderingen met expliciete ruimte voor tegenspraak.

Op basis van de gesprekken heeft Van Sluis het beeld "achter de schermen" ingekleurd. Alle betrokkenen zullen terugblikkend hun eigen perceptie bij de hoogwatersituatie hebben gehad. Maar op hoofdlijnen geeft het mooi weer hoe een team van operationele mensen en bestuurders de schouders eronder zet op de momenten die ertoe doen.   

17 april 2012
NGB/Wouter Jong

 

Verder lezen?
Lees hier het artikel "De dijk staat op springen" (pdf) dat op 14 april 2012 in Dagblad van het Noorden verscheen (door Bas van Sluis, met medewerking van Henk Blanken) en met toestemming is doorgeplaatst.

naar vorige weblog

Kennis delen via twitter | crisisbeheersing | crisiscommunicatie | burgemeesters

U bent hier

<div></div>