Lies Spruit waarnemer in Lisse

afbeelding van Spruit
Lies Spruit (1955) is vanaf 2 januari de waarnemend burgemeester van Lisse. De nieuwe burgemeester heeft ruime bestuurlijke ervaring en was eerder waarnemend burgemeester in Uithoorn en wethouder in Almere. Daarbij heeft zij veel ervaring in het interim- en projectmanagement bij de overheid en het bestuur. Mevrouw Spruit is lid van de PvdA.

Lies Spruit: “Ik ben blij met het vertrouwen van de gemeenteraad om vanaf 2 januari 2012 als waarnemend burgemeester in Lisse te mogen functioneren. Met veel interesse zie ik de kennismaking met de gemeenschap van Lisse tegemoet. Ik heb er erg veel zin in!”

Bestuurlijke toekomst
Lies Spruit heeft in Lisse een duidelijke vraagstelling. Net als in Noordwijk en Hillegom, bekijkt ook Lisse hoe zij haar bestuurlijke toekomst ziet. De fractievoorzitters hebben eerder aangegeven dit debat ook voor Lisse en omgeving te willen voeren.

In 2012 maken de commissaris van de Koningin, Jan Franssen en de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek samen de balans op van de resultaten van de bestuurlijke verkenning. Vervolgens zal een procedure voor een Kroonbenoemde burgemeester worden gestart, tenzij de verkenning in gezamenlijkheid tot een andere conclusie leidt.

U bent hier

<div></div>