Jos Heijmans burgemeester van Weert

afbeelding van heijmans
De gemeenteraad van Weert heeft in zijn besloten vergadering van 14 juni 2011 een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. De aanbeveling bevat twee namen, waarvan de eerste naam in de daarop volgende openbare raadsvergadering bekend is gemaakt. Als eerste voorgedragen voor benoeming is de heer A.A.M.M. (Jos) Heijmans.

Jos Heijmans is 57 jaar oud, gehuwd en heeft twee kinderen.

Hij heeft 16 jaar ervaring als burgemeester. Op dit moment is hij burgemeester van de gemeente Bernheze in Brabant (30.000 inwoners). Zijn portefeuille omvat openbare orde en veiligheid, regionale samenwerking, internationale aangelegenheden, media/voorlichting, personeelszaken/organisatie en dienstverlening.
Daarvoor was hij burgemeester van de voormalige gemeente Haelen (Midden-Limburg). De heer Heijmans begon zijn carrière als groepsleider in een internaat voor moeilijk opvoedbare jongens. Ook was hij werkzaam in een Boddaertcentrum en een jeugdgevangenis. Vanaf 1985 was hij daarnaast politiek actief voor D66. Zijn bestuurlijke carrière begon hij als raadslid en wethouder in de gemeente Steenbergen.De Minister doet op basis van de aanbeveling een voordracht aan Hare Majesteit de Koningin. De Koningin beslist over de benoeming van de burgemeester.


Op dit moment is nog niet aan te geven wanneer de benoeming zal ingaan.


U bent hier

<div></div>