04/06 De leugen regeert

Het actualiteitenprogramma Zembla bracht recent verontrustend nieuws. Kinderen in het gebied rond de monding van het Noordzeekanaal hebben meer chroom in hun lichaam dan andere kinderen. Het programma heeft aanwijzingen dat in de omgeving van staalbedrijf Corus, in IJmuiden, Beverwijk en omstreken, meer mensen doodgaan aan kanker dan elders in Nederland.

Gisteren sprak ik op het VNG-jaarcongres Han van Leeuwen, burgemeester van Beverwijk. Hij vertelde dat hij naar het programma 'De leugen regeert' was gekomen, om te ageren tegen de manier waarop Zembla een en ander in beeld had gebracht.

Een opvallende gang van zaken. Terwijl het in de lijn der verwachtingen lag dat juist Corus zelf zou reageren, was het volgens Van Leeuwen niet meer dan logisch dat hijzelf prominent naar voren werd geschoven. 'Het ging immers om mijn bevolking die hier getroffen werd?'. Daar is geen speld tussen te krijgen... 

4 juni 2008
NGB/Wouter Jong

 
Verder lezen? 
Klik door voor de uitzending van De leugen regeert waarin Han van Leeuwen eindredacteur Kees Driehuis (Zembla) van repliek dient.

 
Reageren?

Reacties op deze weblog zijn welkom. Klik hier om te reageren.

 

naar vorige weblog 

 

 

U bent hier

<div></div>