10/05 Brand in De Punt

Gisteren werden we opgeschrikt door het nieuws over de fatale brand in De Punt, waar drie leden van de plaatselijke brandweer in Eelde bij om zijn gekomen.

Naast het grote verdriet treft ook de ongelooflijke saamhorigheid binnen Brandweer Nederland. Op de website van Egbert Ubels, een van de omgekomen brandweerlieden en zelf webmaster van de site van Brandweer Eelde, stroomden in korte tijd het condoleanceregister vol met blijken van medeleven van tientallen andere korpsen uit Nederland en België.

In een interview dat wij eerder hielden met oud-NGB-voorzitter Jaap Pop over de brand in de Koningskerk in Haarlem, vertelde hij over de impact die de brand had op het eigen korps. Maar ook, zo vertelde hij, dat de begrafenissen vanuit het hele land veel brandweerlieden trokken, die de omgekomen brandweermannen een laatste eer wilden bewijzen. Geschat werd dat circa 1.700 mensen de verschillende diensten bijwoonden.

Bij de recente begrafenis van de brandweerduiker in Terneuzen waren ook honderden brandweerlieden uit alle uithoeken van Nederland present. Een indrukwekkende saamhorigheid waar brandweer Nederland terecht trots op kan zijn.

10 mei 2008
NGB/Wouter Jong

 

Verder lezen?
Lees hier het interview met Jaap Pop, oud burgemeester in Haarlem, over de fatale brand in de Koningskerk.
 

Klik door voor Egberts Brandweersite.

 

naar vorige weblog 

 

U bent hier

<div></div>