Pagina voor locoburgemeesters

Hieronder heeft het NGB een aantal publicaties die relevant zijn voor locoburgemeesters overzichtelijk op een rij gezet. 

Handreiking crisissituaties
In de Handreiking Bestuurlijke aandachtspunten bij crisis zijn de belangrijkste lessen samengevat. Van het crisismanagement in het beleidsteam en binnen het gemeentehuis, tot de rol van burgervader en boegbeeld richting lokale samenleving en media. Deze handreiking is hier te downloaden. 

De burgemeester als boegbeeld
In de publicatie "De burgemeester als boegbeeld" geeft het NGB een overzicht van de verschillende aspecten van crisiscomunicatie. Deze publicatie is hier te downloaden.

Interviews over crises
In de loop der jaren heeft het NGB diverse burgemeesters en locoburgemeesters geinterviewd over hun crisiservaringen. Deze ervaringen zijn gebundeld in een overzicht met interviews, die hier zijn te vinden.

Loco voor de Leeuwen
Samen met de wethoudersvereniging verscheen in 2009 een bundel met interviews waarin locoburgemeesters over hun crisiservaringen spraken. Deze bundel zal in 2018 worden geactualiseerd. De oude bundel is hier te downloaden.

Bevoegdheden
In een aparte sectie op de website zijn de bevoegdheden van burgemeesters benoemd. Die sectie vindt u hier

U bent hier

<div></div>