Harry Fellinger (loco in Leek) over gezinsdrama Tolbert

Samenvatting 
Harry Fellinger is wethouder in de gemeente Leek. Als derde locoburgemeester werd hij in augustus 2005 geconfronteerd met een familiedrama in Tolbert, een drama dat hem tot op de dag van vandaag raakt. Een terugblik op een ingrijpende gebeurtenis.

Specifieke lessen
Een aantal specifieke lessen dat in dit interview naar voren komt:

  • De GGD bezit de nodige ervaring met maatschappelijke onrust. Dergelijke kennis kan goed van pas komen. 
  • Ga ook bij de politieagenten langs die op de plaats van het delict aanwezig zijn geweest. Mensen vergeten soms wel wat de impact van zoiets op de hulpverleners kan zijn. 
  • Stel jezelf de vraag of het zinvol is om een bijeenkomst te houden, als er nog zoveel onduidelijkheden in het onderzoek zijn. De ervaring leert dat je vooral een bijeenkomst voor de bewoners moet organiseren. Als zij stoom kunnen afblazen, hun emoties kunnen delen, hun verbazing kunnen uiten en hun ontsteltenis kunnen laten voelen, dan is het zinvol.
  • Bedenk goed of je bij uitvaartdiensten aanwezig bent. Ga je in naar de herdenking van de vader of de herdenking van de moeder? Of naar geen?
  • Sta stil bij de vraag wat je moet doen met alle knuffels die voor de deur van het huis zijn neergelegd. Deze vraag geldt ook voor de condoleanceregisters die in het gemeentehuis zijn getekend.

Het complete interview met Harry Fellinger kunt u hier downloaden.

Overige interviews
Meer interviews met burgemeesters en oud-burgemeesters zijn terug te vinden in dit overzicht.

U bent hier

<div></div>