05/11 Reconstructie Facebookrellen

Afgelopen zaterdag bracht het Dagblad van het Noorden een reconstructie van de Facebookrellen in Haren. Aan de hand van tientallen interviews wordt een beschrijving gegeven van de aanloop naar de rellen en het verloop van de avond zelf. De journalisten van het Dagblad van het Noorden hebben daarbij nauw samengewerkt met hun collega's van RTV Noord.

Op dit moment is een commissie onder leiding van Job Cohen de crisisbeheersing rond de rellen nog aan het onderzoeken. Naar verwachting levert hij begin 2013 zijn rapportage op. Afgaande op de reconstructie zoals die in de krant wordt gepresenteerd, wordt hoe dan ook duidelijk dat het een complexe samenloop van omstandigheden was, die tot de rellen heeft geleid. Het is aan de commissie om de gepresenteerde feiten te beoordelen en ook lessen voor de toekomst te trekken. Niet alleen over de voorbereiding op dergelijke situaties, maar ook over de manier waarop de online wereld doordringt op straat.

Lees hier het artikel over de Facebookrellen in Haren (pdf) dat op 3 november 2012 in het Dagblad van het Noorden verscheen en met toestemming is doorgeplaatst.

5 november 2012
NGB/Wouter Jong

 

Verder lezen?
Op de website van RTV Noord is een tijdlijn terug te vinden over de rellen, inclusief een terugblik die afgelopen zaterdag werd uitgezonden. Zie daarvoor het dossier op de site van RTV Noord.

 

naar vorige weblog

Kennis delen via twitter | crisisbeheersing | crisiscommunicatie | burgemeesters

 
 
 

U bent hier

<div></div>