29/10 Inzet crisis.nl bij brand Weurt

Bij een grote fabrieksbrand in Weurt is vandaag de website crisis.nl ingezet. Het was alweer enige tijd geleden dat de website voor het laatst werd ingezet. Toch is het geen overbodige luxe om het instrument nogmaals onder de aandacht te brengen, omdat de voordelen van crisis.nl legio zijn:

  • De bereikbaarheid van de website crisis.nl is een pre. Waar de internetserver van Beuningen al vrij snel rokend in de hoek staat omdat deze het internetverkeer niet aankan, is crisis.nl bestand tegen grote aantallen bezoekers;
  • De opzet van de site. Vooraf is goed nagedacht over de content en de navigatie op crisis.nl. Informatie is helder en overzichtelijk terug te vinden.
  • De inhoud van de site. Omdat het Nationaal CrisisCentrum de website meerdere malen heeft ingezet, bestaat inmiddels een aardige database met veelgestelde vragen die mensen in dergelijke situaties zullen hebben. De website is in dat opzicht een invuloefening, hetgeen sneller werkt dan zelf vanaf scratch te moeten beginnen. 

In een factsheet licht het NCC de werkwijze van crisis.nl en sms-alert toe. Deze is hier te downloaden. 

29 oktober 2010
NGB/Wouter Jong

 

Verder lezen?
Klik door voor meer informatie over de rol en taken van het Nationaal Crisiscentrum.

Reageren?
Reacties op deze weblog zijn welkom. Klik hier om te reageren. Reacties kunnen desgewenst op de website worden geplaatst. 

naar vorige weblog 

 

 Kennis delen via twitter | crisisbeheersing | crisiscommunicatie | burgemeesters

 

 

U bent hier

<div></div>