Webinar ‘Maatschappelijke spanningen & polarisatie’

Vrij 23
oktober

De Expertise-unit Sociale Stabiliteit (Ministerie SZW) organiseert in samenwerking met Bart Brandsma en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters een online webinar “Maatschappelijke spanningen & polarisatie’. De webinar vindt plaats op vrijdag 23 oktober om 10:00 en om 14:00 uur via Webex en duurt 1,5 uur. U kunt zich aanmelden voor één van deze tijden.  

Polarisatiestrategie
In deze masterclass reiken we u een polarisatiestrategie aan met een focus op de Black Lives Matter beweging en de intocht van Sinterklaas. We staan stil bij het bewust, volgordelijk en praktisch handelen & spreken om te kunnen depolariseren in concrete situaties in het werkveld.

Voorbereiding
Voor deelname aan de webinar is geen specifieke voorbereiding vereist. Kennis van het Denkkader Polarisatie van Bart Brandsma is wel van belang (klik hier voor meer informatie). Het programma biedt reflectie op de actuele dynamiek en beoogt een uitwisseling van vraagstukken uit de dagelijkse praktijk van burgemeesters rond (potentiële) maatschappelijke spanning & polarisatie in relatie tot BLM en de intocht van Sinterklaas. We verwachten met elkaar nieuwe lessen te kunnen trekken die we vervolgens breder kunnen delen.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar ESS@minszw.nl. Na aanmelding ontvang u van de Expertise Unit Sociale Stabiliteit de inloggegevens en het programma.  Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met Augusto de Campos Neto (adcamposneto@minszw.nl, tel.nr. 0611621023).

U bent hier

<div></div>