Urlings benoemd tot waarnemend burgemeester Almelo

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft Willem (Mr. W.P.M) Urlings benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Almelo. De benoeming gaat in per 1 november 2014.

Burgemeester met verlof
Aanleiding voor de benoeming van Urlings tot waarnemend burgemeester vormt het verlof verleend aan burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld wegens ernstige familie-omstandigheden en het overleg dat de Commissaris van de Koning naar aanleiding van deze omstandigheden heeft gevoerd met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Almelo.

Profiel Willem Urlings
Willem Urlings (Breda, 1950) studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij begon zijn bestuurlijke carrière in Twente in 1984 als burgemeester van Ootmarsum. In 1991 werd hij benoemd tot burgemeester van Son en Breugel.  Van 1998 tot 2009 bekleedde hij burgemeestersambt in Hoogeveen. In 2010-2011 was hij waarnemend burgemeester van Dalfsen. Urlings is momenteel actief als maatschappelijk ondernemer in onder andere de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Woningstichting Actium, voorzitter bestuurscommissies Dwingelderveld en Oude Willem en voorzitter Commissies Regionaal Overleg luchthavens Eelde en Hoogeveen.

U bent hier

<div></div>