Ruud van Bennekom voorgedragen als burgemeester van Bunnik

Ruud van Bennekom, de huidige directeur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, is voorgedragen als burgemeester in Bunnik. Daarmee verterkt hij binnenkort bij het NGB. De officiële installatie van de heer Van Bennekom tot burgemeester van Bunnik vindt naar verwachting op donderdag 15 november plaats. Hieronder het persbericht van de gemeente Bunnik:

De gemeenteraad van Bunnik heeft in de vergadering van donderdag 11 oktober op advies van de vertrouwenscommissie besloten de heer Ruud van Bennekom uit Bergschenhoek (gemeente Lansingerland) aan te bevelen als burgemeester.

De heer van Bennekom (1960) is op dit moment directeur van het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters, de beroepsvereniging van burgemeesters. Het genootschap behartigt de belangen van de beroepsgroep, verzorgt opleidingen en bevordert het onderlinge contact tussen burgemeesters met congressen en bijeenkomsten. Ook adviseert en ondersteunt het genootschap burgemeesters tijdens calamiteiten en crises. Daarvoor is Van Bennekom werkzaam geweest als (senior) beleidsmedewerker voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de gemeente Rotterdam.

De vertrouwenscommissie vindt dat Van Bennekom heel goed past in de profielschets ‘Bunnik zoekt een bouwer’. Deze is samen met inwoners en andere betrokkenen van onze gemeente gemaakt. Zijn kennis van de lokale democratie, het openbare bestuur, het ambt van burgemeester en zijn grote netwerk komen goed van pas bij de uitdagingen waar de gemeente voor staat. Voor zowel de drie kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven, de regio en daarbuiten. De vertrouwenscommissie ziet in Van Bennekom een vriendelijke, toegankelijke, buitengewoon gemotiveerde burgervader, netwerker en verbinder. De commissie heeft er alle vertrouwen in dat hij zich met veel enthousiasme en betrokkenheid gaat inzetten voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van Bunnik.

Met de aanbeveling van Van Bennekom door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken de voordracht waarna het Koninklijk besluit tot benoeming volgt. De officiële installatie van de heer Van Bennekom tot burgemeester van Bunnik vindt naar verwachting op donderdag 15 november plaats.

U bent hier

<div></div>