René Verhulst wordt nieuwe de burgemeester van Ede

afbeelding van verhulst

Mr. L.J. (René) Verhulst wordt de nieuwe burgemeester van Ede. Dit heeft de Edese gemeenteraad vanavond besloten in een extra raadsvergadering. Op dit moment is de heer Verhulst burgemeester van Goes.

Arnold Versteeg, namens de gemeenteraad voorzitter van de vertrouwenscommissie: “De heer Verhulst is een aanwinst voor Ede. Tijdens onze gesprekken hebben we hem leren kennen als een echte burgervader die goed luistert en verbindt, maar ook als een gezaghebbend burgemeester die handelend optreedt. We zijn ervan overtuigd dat de heer Verhulst een waardig opvolger is van de huidige burgemeester Cees van der Knaap, ook in zijn rol als boegbeeld van de Regio FoodValley.”

René Verhulst
Sinds 2010 is René Verhulst (CDA) burgemeester van Goes. Daarvoor was hij onder meer directeur Bedrijfsvoering van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en secretaris van Nyenrode Business Universiteit. Tussen 2000 en 2005 was Verhulst wethouder in Utrecht. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht.

René Verhulst is 56 jaar en heeft met zijn partner Desiree Meulemans twee kinderen. Hij woont momenteel nog in Goes, maar gaat naar Ede verhuizen. Naast zijn bestuurlijke functies is hij ook een fervent schrijver van romans, jeugdboeken, verhalen, columns, cabaretteksten en (strip)scenario’s.

Procedure
De voordracht is de afronding van de sollicitatieprocedure die startte op 13 maart 2017 met het vaststellen van de profielschets. Zeventien personen solliciteerden vervolgens op de functie, veertien mannen en drie vrouwen. Een vertrouwenscommissie uit de raad selecteerde hieruit twee kandidaten. De gemeenteraad draagt nu de heer Verhulst voor bij de minister van Binnenlandse Zaken. Als het Koninklijk Besluit is ondertekend, is de sollicitatieprocedure formeel afgesloten. Op 8 september wordt hij in een bijzondere raadsvergadering officieel als burgemeester van Ede geïnstalleerd en is het burgemeesterschap van Ede voor de heer Verhulst een feit.

Gemeente Ede
René Verhulst volgt huidig burgemeester Cees van der Knaap op, die na bijna 10 jaar per 1 september 2017 terugtreedt. Ede telt nu bijna 114.000 inwoners en groeit door naar 120.000 inwoners in 2025. Zorg voor elkaar kenmerkt de inwoners, zowel in de dorpen als in de stad. Ede is volop in ontwikkeling. Belangrijke speerpunten zijn Ede als Foodstad, duurzaamheid, World Food Center, een levendig centrum, de realisatie van een nieuw station en de nieuwe woon-, werk- en leefwijk Veluwse Poort. Nationale parels als het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe zorgen voor een grote stroom bezoekers en recreanten.

U bent hier

<div></div>