Praat mee over start-inwerkprogramma nieuwe gemeenteraden

Vrij 18
september

Wat is er nodig om de nieuwe gemeenteraden in 2022, na de raadsverkiezingen, op een goede, krachtige wijze van start te laten gaan zodat de raad zijn rol pakt in de lokale democratie? Praat als burgemeester mee!

Het inwerkprogramma zoals dat lokaal door elke griffier wordt gemaakt voor de gemeenteraad is leidend voor de start van de nieuwe gemeenteraad. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Griffiers willen gemeenteraden en griffiers op een effectieve wijze ondersteunen, met de lessen van de inwerkperiode in 2018, om tot goede inwerkprogramma’s te komen. De bedoeling is dat er in de aanloop naar de nieuwe raadsperiode 2022-2026 net als vier jaar geleden ook regionale en landelijke bijeenkomsten worden gehouden om (kandidaat-)raadsleden voor te bereiden op het raadswerk.

Burgemeesters hebben kennis en zicht op dat wat raadsleden individueel en collectief nodig hebben om een sterke, krachtige rol te vervullen. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Griffiers voeren daarom graag het gesprek met burgemeesters. Vanwege de coronabeperkingen organiseren beide verenigingen twee online bijeenkomsten, speciaal voor burgemeesters:

Vrijdagmorgen 18 september 2020, 10-11 uur
Woensdagmorgen 30 september 2020, 11-12 uur

Aanmelden kan hier: Aanmeldformulier.

Voor meer vragen/ meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Bouwmans van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden, 06-51685117.

U bent hier

<div></div>