Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen een groot succes

De Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters op 6 oktober in Diemen was een groot succes. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn ontvingen in Diemen 26 kinderburgemeesters uit heel het land. Zij werden begeleid door een afvaardiging uit hun gemeente, waaronder vele kinderraadsleden en kinderwethouders.

In Nederland komen steeds meer kinderburgemeesters. Gemeenten vinden het belangrijk om bijvoorbeeld door middel van kinderraden en het aanstellen van kinderburgemeesters, kinderen in hun gemeente een stem te geven en mee te laten denken en praten over zaken die hen aangaan.

Het is de derde keer dat er een landelijke dag voor kinderburgemeesters werd georganiseerd. De dag stond in het teken het uitwisselen van ervaringen en ideeën over kinderparticipatie. Ook werd er gewerkt aan een concreet plan voor elke aanwezige gemeente, om kinderen in een kwetsbare positie beter te helpen. SAM& (samenvoorkinderen.nl) en de aangesloten fondsen hebben de kinderen geholpen met het maken van dit plan.

Ook werd het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. Deze stichting presenteerde een checklist over kinderrechten voor gemeenten. Aan het einde van de middag werd het stokje van de organisatie (‘de hamer van de kinderburgemeester’) symbolisch doorgeven aan de gemeente Stichtse Vecht, die in 2019 de Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters gaat organiseren.

Bron: gemeente Diemen

Meer informatie
www.kinderrechten.nu

 

U bent hier

<div></div>