Keereweer eerste burgemeester West Betuwe

afbeelding van keereweer

Harry Keereweer (69) wordt per 1 januari waarnemend burgemeester in West Betuwe, de gemeente die ontstaat door de fusie van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. Keereweer is door de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd.
PvdA’er Keereweer is geen onbekende in het regionaal en lokaal bestuur. Hij was van 2001 tot 2003 lid van Provinciale Staten in Gelderland en was van 2003 tot 2011 Gedeputeerde in die provincie. In april 2012 werd hij waarnemend burgemeester van Groesbeek. In september 2013 kreeg hij dezelfde functie in Millingen aan de Rijn. Van januari tot september 2015 was hij waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Groesbeek, bestaand uit de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen – nu samen Berg en Dal. 

Keereweer blijft waarnemer tot de benoemingsprocedure voor de burgemeester van West Betuwe is afgerond. Een van de eerste taken van de nieuwe gemeenteraad zal het in gang zetten van deze procedure zijn. Hij wordt formeel tijdens de eerste raadsvergadering van de gemeente West Betuwe op 2 januari beëdigd.

U bent hier

<div></div>