Jan Rijpstra voorgedragen burgemeester Noordwijk

Op maandag 27 oktober heeft de gemeenteraad Noordwijk de aanbeveling vastgesteld voor zijn nieuwe burgemeester. De raad beveelt bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan dat de heer J. Rijpstra uit Meierskappel, Zwitserland wordt benoemd tot burgemeester van Noordwijk.

Jan Rijpstra is 59 jaar, gehuwd, vader van drie kinderen en lid van de VVD. Jan Rijpstra vertrok in 2008 naar Zwitserland waar hij samen met zijn vrouw Caro van Dijk een eigen bedrijf opzette. Daaraan voorafgaand was hij, leraar lichamelijke opvoeding, lid van de Tweede Kamer en vervolgens burgemeester van Tynaarlo. De eerste maanden was hij in Tynaarlo onbezoldigd burgemeester, hij bleef lid van de Tweede Kamer tot zijn vijftigste verjaardag. Deze dubbelfunctie is toegestaan. Hierdoor bouwde hij een, voor de Vertrouwenscommissie Noordwijk te begrijpen, wettelijk toegelaten financiƫle zekerheid in, mocht hij onverhoeds voor het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd zonder werk komen te zitten.

Jan Rijpstra is en was actief in verschillende maatschappelijke, gezondheids-, onderwijs- en sportorganisaties. Hij heeft zowel een nationaal als internationaal waardevol netwerk.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Taetske Visser-Danser omschrijft Jan Rijpstra als een deskundig en gedreven, sportief bevlogen hartelijke persoon met gevoel voor humor. Jan Rijpstra heeft meer dan een vleugje authentiek leiderschap. Een burgemeester die naar het oordeel van de Vertrouwenscommissie, en zoals Jan Rijpstra zelf heeft aangegeven, met het team Noordwijk, bestaande inwoners, verenigingen, ondernemers, raads- en collegeleden, Noordwijk zowel economisch als maatschappelijk naar een hoger niveau zal tillen. Een burgemeester die alle Noordwijkers met open armen zal ontvangen.

Met de voordracht van Jan Rijpstra door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de
aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester op 17 december 2014 te installeren als burgemeester.

U bent hier

<div></div>