Hans Ubachs Kroonbenoemd burgemeester Best

afbeelding van ubachs

De gemeenteraad draagt Hans Ubachs voor als nieuwe burgemeester van Best. Hans Ubachs is geen onbekende in Best: sinds 21 november 2017 is hij er waarnemend burgemeester. John Verheijen, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte zijn naam bekend tijdens een extra raadsvergadering. Hans Ubachs volgt burgemeester Anton van Aert op die op 1 september dit jaar afscheid nam van Best. Ubachs was eerder waarnemend burgemeester in Gulpen-Wittem en burgemeester in Laarbeek. Hans Ubachs is 57 jaar, getrouwd en heeft een dochter.

Benoeming
De gemeenteraad draagt Hans Ubachs voor als burgemeester; Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, moet hier haar goedkeuring aan geven. De commissaris van de Koning installeert de nieuwe burgemeester van Best op dinsdag 11 december in het gemeentehuis tijdens een extra raadsvergadering.

Procedure
Op 4 juni heeft de gemeenteraad een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie heeft de selectie van een nieuwe burgemeester voor de raad voorbereid. Op de vacature hebben 17 sollicitanten gereageerd, 6 vrouwen en 11 mannen.

U bent hier

<div></div>